hvordan

Caroline Heyerdahl

greit på hjemmebane

Jeg tror det kan blir rent og pent uten at det trenger å gå utover noe eller noen. Du trenger bare å åpne vinduet for frisk luft, resten har jeg fikset. Vi er veldig mye innendørs, derfor er det opp til deg å være lur og ikke bruke unødige kjemikalier, parfyme og gufne greier på hjemmebane. Nå er det lett å handle sunt og trygt. Ingenting er som å gå og legge seg og tenke at i morgen blir det sol ute og sol inne. Uten innblanding fra kjemibransjen.

Les mer
 

0%

Fosfater
Petrokjemikalier
ftalater
SLS: sulfat
Klor
Syntetisk parfyme
Fargestoffer
Parabener
Triklosan
MI: Methylisothiazolinone
BPA: bisfenol a
Animalske
Bioprodukter: Vegansk
Nanopartikler
Benzoater
DEA
GMO · Genmodifiserte Organismer
EDTA

C er vegansk

C er en trygg og effektiv gjeng grønne vaskemidler. Serien er helt uten unødige kjemikalier som syntetiske vaskestoffer, farge, parfyme og rare navn som ftalater og er selvfølgelig ikke testet på dyr. Vi har selvsagt brukt pet plastflasker, som kan resirkuleres og disse har vi har fylt med våre egne gode duftblandinger så du skal få et lite aromakick i hverdagen. Jeg garanterer for at serien er mild og god, og for at du ikke behøver å være kjemiker for å forstå etiketten.

resirkulering

Jeg jublet i hvert fall da jeg fant en komposterbar flaske som også er laget av resirkulerbart materiale. Den blir til jord. Æresord.

Lille C er først ute i Norden med denne luringen, som også har vunnet flere miljøpriser i California.

det lukter så godt!

Oui, og det er fordi jeg har blandet mine egne gode blandinger i Grasse i Frankrike.

Alle duftblandingene i C såper er utviklet av meg i Grasse i Frankrike og de er miljømerket av ecocert. Når du skal lage et grønt produkt må du hoppe over gjerdet der det er høyest for å lage noe som er godt og skikkelig. Derfor valgte jeg parfymebyen i Provence, fordi jeg har elsket det franske og vokst opp med en glede over alt landet har bidratt med gjennom språk og mat. Stor var gleden da jeg fant familiebedriften som destillerer duftene selv og kan bidra med sin savoir faire (know how høres ikke like godt ut, ikke sant?). Sekker med blomster, blader og bark kommer på døren og helles i store vaskemaskiner og destillatorer slik det har vært gjort i generasjoner. Spader og koster som brukes på fabrikken er merket med blomste- eller urtenavn, sånt liker vi!

Duftbeskrivelser

agurk & mynte: det begynte med denne godlukten som jeg plukket opp da jeg bodde i New York.

appelsinblomst&sitrus: noen minner sitter hardt i og et duftminne fra min grønne ungdom i Frankrike, appelsintrær i blomst iblandet litt grapefrukt.

eukalyptus&mynte: eukalyptus og mynte løfter enkelt og greit luggen og gir energi til livet etter dusjen.

fiken og solbær: C har faktisk en stylist og dette er hennes idé. Hun er den flinkeste jeg vet om og denne blir nok min nye favoritt. Kraftig nordisk sommer kombinert med fiken og fikenblader. Nam!

geranium&bergamott: min egen duftmiks; grønn, ren og aromatisk. Godlukten er inspirert av vår kjempe sitrongeranium vi hadde ved telefonen hjemme da jeg var liten. I tillegg blandet jeg i litt bergamottolje som er i earl grey te. Telefon + te = god miks og det ble jammen denne blandingen også.

lavendel: den må med og min lavendelmiks er rund, aromatisk og fyldig.

neroli: en cocktail av bitterappelsinblomster, mandel, bergamott, sandeltre, vanilje og tonkabønne? Ja takk. Det lukter sol og optimisme.

patchouli, bergamott, geranium og lavendel dette er min spesialmiks. Ved å blande disse fire har vi laget C gjengens rikeste og tyngste duft. En vidunderlig blanding, som fungerer like godt for hender og for hunder.

rosmarin: skal det bli rent på toalettet må jeg bruke mye eddik og det lukter sterkt. Rosmarin har en fantastisk duft som overdøver det aller meste. Hallo på do.

rosa pepper & vetiver: en krydret duft som ikke er søt, det kan vi like. Duften er optimistisk og vekker arbeidsgleden. Som mange vet er vi glade i å lage mat, ikke bare å ta oppvasken. Derfor har vi lånt rosa pepper som er full av pepp og tilsatt det aromatiske gresset vetiver. Det lukter friskt, tørt og litt varmt, av tre og lær.

saltvann: sommeren er kort. Derfor har jeg forsøkt å fange duften av saltvann og putte den på flaske, så du skal få dobbel effekt av sol og sjø - både ute og inne. Den lukter like godt som et realt sjøbad og det føles som det ikke er en sky på himmelen.

sitron & ingefær: to av mine favoritter på kjøkkenet. En topp kombinasjon, frisk og krydret.

sitronverbena&ylang ylang: urter skal man ikke kimse av; de gir struktur og et lite spark til alle som trenger det. Derfor har jeg tatt sitronverbena, lite kjent og brukt i Norge, bedre kjent som verveine i Frankrike og lukter overjordisk godt. Putt i litt ylang ylang, som er veldig morsomt å si og lukter enda bedre.

snø: franskmennene i laboratoriet i Grasse trodde det hadde klikket for meg. Duften av snø? «Hvor er sneen fra i fjor?» Den kalde rene og klare duften fungerer topp inne og på tøyvask. Uten å smelte.