Spørsmål og svar

lurer du på noe?

international enquiries

C soaps is currently sold all over Norway, and in Scandinavia through the webshops:

Sweden
Cocopanda.se
Lyko.com

Denmark
Cocopanda.dk
Lyko.com

We do not supply individual shops or chains, but would love to hear from you if you have a special place in mind, where good clean fun would be a good fit. Please send us a word at [email protected].

Sverige

Last ned svensk brosjyre

Takk for at du bryr deg om hva du kjøper og hva og hvordan du forbruker. C har forsøkt å samle alle spørsmål etter snart to år på markedet her. Savner du svar på noe så skriv til oss, som vi lærte på skolen «har du et spørsmål er det helt sikkert noen andre i klasserommet som lurer på det samme», så fører vi spørsmål og svar inn på listen her.

innhold og bruk

Bruk av vidunderkrem

Vidunderkrem på naturstein/flis?

Vi bruker den på fliser og sten og marmor, men du må alltid sjekke med leverandør hvorvidt stenen tåler behandlingen. Vi bruker den til alt, så jeg ville sjekket på et lite sted der det ikke synes og så vurderer du selv. Behandling og metting av sten er ulik fra leverandør til leverandør, men vår vidunderkrem er super på fuger og fliser.

Vidunderkrem på kjøkkenfronter?

Det er usikkert, som vi sier så ber vi dere ta en liten test på siden eller under for å se om underlaget liker vidunderkremen. VI bruker den på alle våre kjøkkenfronter, men du må teste.

Vidunderkrem på marmor?

Tusen takk for at du vasker med færre kjemikalier og velger produkter som kan gjøre flere ting. I utgangspunktet kan vidunderkremen brukes på marmor, men vi ser at marmor er ulikt innsatt / impregnert fra leverandør og vi anbefaler en liten test der det ikke synes for å sjekke om den tåler C soaps. Riper er ikke noe problem hos oss og vi bruker den hjemme selv, men, som sagt, ta en test.

Kan vidunderkrem brukes på vinduer?

Vidunderkremen kan brukes på glassvegger, frontruter, blomstervaser etc. Men det er slik at det er lurt å ta en test for å se at glasset ditt tåler den.

Når det gjelder vinduer så har vi mange med kalk i vannet som sverger til den eller hyttevann som ikke er helt tipp topp. Men i utgangspunktet er et par dråper oppvasksåpe i varmt vann, en klut og en nal det du trenger. På flekker så er vår glass og speilspray fin, også på lett film på innsiden av vinduer. Har du harde flekker, fugleskitt etc så er vidunderkremen rett og slett et vidunder.

Vidunderkrem i stekeovnen:

  • Varm opp ovnen til 50 grader
  • Vask over lett med klut og oppvaskmiddel eller multispray
  • Legg et håndkle eller avis under ovnsdøren
  • Fukt svampen
  • Skum opp vidunderkrem med svampen
  • Skur ovnen innvendig, også ovnsdøren
  • Skyll godt, er det gjenstridige flekker, bruk en glass skrape
  • Det er viktig å skylle godt, vit at det er leire og ikke syntetiske kjemikalier, og krever litt ekstra skylling
  • La svampen tørke før du lukker boksen
  • Nyt ren stekeovn

Tips: vil du unngå å gjøre dette oftere enn nødvendig så vask over stekeovnen med multispray etter hvert bruk.

Vidunderkrem på treverk?

Vi anbefaler den ikke på ubehandlet tre, men må si at vi selv gjør dette på kastanjetre og stoler som har svartsopp. Test først på et lite område og ta det derfra. Er du fornøyd kan den brukes med stor glede og strålende resultat, les gjerne mer her

Vidunderkrem på messing?

Vidunderkrem kan brukes på messing, vi har bare ikke mer plass på boksen. Dersom du er redd for hardheten i metallet, så forsøk med en fuktet ren klut/fille og skum opp litt vidunderkrem, puss over armaturet (også vått), skyll godt og polér.

Vidunderkrem i dusjen?

Vidunderkremen kan brukes til glassdører i dusjen og på fuger og behandlede fliser.

Vidunderkrem på bunadsølv?

Vi bruker selv vidunderkrem til alt sølv, gammelt som nytt. Og den selger over hele Frankrike og verden som sølv, messing, kobber og messing. Det er viktig at du skyller godt og pusser over med en ren tørr fille/oppvaskhåndkle.

Vidunderkrem på båt

– vasker den bort vokslag og matter ned vinduene:

Vidunderkremen er super til båt og inneholder kun naturlig såpe, pudder av leire og sitronduft. Den inneholder ikke alkohol og vi bruker den selv på båten, og den kan brukes på hardplast. Derimot anbefaler vi alltid å ta en test på et sted som ikke er så synlig (kant/bakside) dette avhenger av overflatebehandlingen av plast og voks. Den er genial på fendere og jeg håper dere blir fornøyd.

Vidunderkrem på sølv og vask i oppvaskmaskinen?

Vi bruker vidunderkremen på alt fra sølv teskjeer som er gamle til nyere sølv, til og med oppsatser fra Georg Jensen og nydelige fat, av både sølv, sølvbelagt, tinn og alt annet metall. Den brukes over hele verden til det samme.

Oppvaskmaskin: Noen ganger blir sølv mørkere ved maskinvask. Men det varierer med temperatur og hvor godt sølvet er skyllet og andre forhold (vann, vaskemiddel). Cs vidunderkrem inneholder ingen kjemikalier for å forlenge hvor lenge det er blankt. Derfor er det beste å vaske for hånd, fordi når du da tørker sølvet, poleres det med håndkraft og holdes blankt

Rengjøring av svamp til vidunderkrem

Bruk av vidunderkrem på peisdør: Det er mulig sot og skitt har satt seg dersom det har tørket inn. Det fjernes lett dersom du skyller svampen helt ren etter du har brukt den, lar den tørke et par timer, før du legger den i boksen og setter på lokket. Ønsker du å få en ny, selger vi dem i stykk på nettet. Forsøk eventuelt å legge den i litt oppvaskvann og skyll godt.

Er det mikroplast i vidunderkremen?

Det er ikke mikroplast i vidunderkremen, men svampen og selve boksen er av plast. Boksen kan vi ikke få til i et annet materiale, og svampen jobber vi med å få franskmennene til å bytte ut med natursvamp.

Kan jeg ta med meg vidunderkremen i håndbagasje på fly?

Dessverre har jeg måttet gi fra meg flere, så dessverre kan du ikke det.

Hvilket C produkt skal jeg bruke til stekeovn og kokeplate?

Det er vår vidunderkrem. Men for lett renhold er multispray flott til daglig rengjøring.

Hva inneholder vaskemidlene?

C vaskemidlene er veganske og benytter plantebaserte tilsetningsstoffer. Vi benytter ikke råstoffer eller andre stoffer som er testet på dyr før det kommer til vår fabrikk. Alle råstoffer er uten genmodifiserte ingredienser og vi sjekkes at dette overholdes av The Vegan Society, Naturewatch Trust, BUAV and The World Wildlife Foundation.

Blir det rent?

Vi følger den britiske standarden BS EN 1276, som er internasjonalt anerkjent og ja det blir like rent som andre vaskemidler uten bruk av kjemikalier vi synes blir for sterke. Vi sender gjerne testskjemaet fra laboratoriet dersom du trenger det

C tar 99.9 % av alle bakterier, men det er den siste delen som er skadelig og som kan være bakterier som kan gjøre deg syk. Det er det sterkere produkter som klor som dreper. Dersom du har god kjøkkenhygiene og vasker regelmessig skal det være godt nok for å sikre en tilfredstillende hygiene etter europeisk standard.

Men dersom det er omgangssyke eller annen smitte i huset er derfor klor alternativet for å være helt sikker. Men man må ikke skyte spurv med kanoner når det ikke er nødvendig. Sitronsyre sørger for at det blir rent nok i hverdagen i henhold til britisk standard.

Vedrørende de andre produktene inneholder de ikke mer enn 5% av alle stoffene som er skrevet i innholdsfortegnelsen. Det antibakterielle stoffet er melkesyre, som en ekstra garanti for eksempel i håndsåpen. Du finner mer info om produktene, hva de inneholder og hvorfor vi benytter stoffene under produktinformasjon

Er de testet på dyr?

C er selvfølgelig ikke testet på dyr. Men vi går lenger enn det og er veganske og benytter plantebaserte tilsetningsstoffer. Vi benytter ikke råstoffer eller andre stoffer som er testet på dyr før det kommer til vår fabrikk. Alle råstoffer er uten genmodifiserte ingredienser og vi sjekkes at dette overholdes av The Vegan Society, Naturewatch Trust, BUAV and The World Wildlife Foundation.

Er C miljømerket?

Nei, vi har ikke et miljømerke på C soaps. Dette har vi valgt fordi C såper består av en stor del vann, som vi mener er unødigvendig at miljømerkes. Det viktigste for oss er hvilke ingredienser vi ikke bruker. Vi er helt åpne med alt som er i C og det aller viktigste er jo de stoffene vi ikke tilsetter. Du kan lese mer under produktinformasjon.

Duftene våre er derimot økologisk sertifisert av ecocert.com. De utvikler vi med en fransk familiebedrift i Grasse. Ekte blomster og urter lukter bedre enn kunstige dufter og fargestoffer og skader heller ikke jorden for oss eller våre etterkommere. Det gjør sprøytemidler. Vi vil også legge til at da C soaps utfordret markedet i 2014, som den første grønne aktøren i Norge, ville vi tenke selv og hoppe over gjerdet der det var aller høyest. Da vi i Norge har en lov for produktkontroll med substitusjonsplikt, ønsket vi å gjøre nettopp dette, ved å fjerne et kjemikalie vi ikke ville bruke: methylisothiazolinone.

Det vil si at alle produsenter plikter å erstatte stoffer med noe bedre hvis mulig. Vi visste at stoffet methylisothiazolinone ble benyttet i norske vaskemidler, og vi mente dette var unødvendig og et skadelig stoff. Dette ble først faset ut i 2018 hos noen miljømerkingsordninger. Dette for å illustrere at dette er vanskelig og det er store interesser i spill mot de små. C soaps vil fortsette å tenke selv og i det en merkeordning kan hjelpe oss å være føre var så takker vi ja til å bli med. Dersom du har noen stoffer eller informasjon som du gjerne vil gi oss så vi skal bli bedre og grønnere, så skriv til oss på [email protected].

Hvordan vet jeg at det blir rent med C?

Vi følger den britiske standarden BS EN 1276, som er internasjonalt anerkjent og ja det blir like rent som andre vaskemidler uten bruk av kjemikalier vi synes blir for sterke. C tar 99.9 % av alle bakterier, men det er den siste delen som er skadelig og som kan være bakterier som kan gjøre deg syk. Det er det sterkere produkter som klor som dreper. Dersom du har god kjøkkenhygiene og vasker jevnlig er C supert i hverdagen.

Dersom det er omgangssyke i huset er derimot klor alternativet for å være helt sikker. Men man må ikke skyte spurv med kanoner når det ikke er nødvendig og sitronsyre sørger for at det blir rent nok i henhold til britisk og europeisk standard.

Vedrørende de andre produktene inneholder de ikke mer enn 5 % av alle stoffene som er skrevet i innholdsfortegnelsen. Det antibakterielle stoffet er melkesyre, som en ekstra garanti for eksempel i håndsåpen. Du finner mer info om produktene, hva de inneholder og hvorfor vi benytter stoffene nedenfor.

Hvordan kan C være vegansk når det inneholder melkesyre?

Vi benytter melkesyrebakterier tatt fra mais, altså en melkesyrebakterie som ikke er et animalsk produkt. Vi benytter ikke talg eller noe uttrekk eller komponent som har animalsk opprinnelse.

Hvorfor er det en varseltrekant på C oppvasksåper?

Produktets sammensetning er ikke endret.

Derimot er fare- og sikkerhetsangivelsene for produktet annerledes og strengere. Årsaken til faremerkingen er at alle vaske- og rengjøringsmidler i Norge nå skal merkes i henhold til det nye felleseuropeiske kjemikalieregelverget CLP. Dette er lovpålagt og gjelder alle vaske- og rengjøringsmidler.

«Advarsel» og «Utropstegnet» er relatert til at man ikke skal ha ufortynnet produkt i kontakt med øynene. Det har vi også tidligere opplyst om på etiketten vår. Det betyr at ufortynnet vil C virke irriterende på huden, noe som er tilfelle for de fleste høykonsentrerte vaskemidler.

Vi håper at dette bidrar til å oppklare den nye merkingen, bruk oss som før, uten unødvenige kjemikalier som MI eller annet. Er du ekstra interessert finner du mer informasjon her: http://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2015/Juni-2015/Na-skal-kjemikaliene-merkes-slik/

Hvorfor står det at multispray ikke kan brukes på glass?

Min økonomiske venninne hevder at dette går kjempegreit, og det blir rent. Men dersom du skal ha en garantert glatt flate uten skjolder må du ty til C glass og speil spray. Den inneholder mye eddik og gir speil, glassbord, kjeramiske koketopper en blank og nydelig avslutning. Men igjen, du vet best og velger selv.

Kan man bruke multispray på sten og marmor?

Den er testet og godkjent for bruk på alle typer sten og marmor, men vi har hatt et par tilfeller der særlig kalksten og marmor kan reagere. Er det en porøs sten så test på en liten kant før du bruker multisprayen. Jeg bruker min på granitt og marmor daglig, men er du i tvil så test hjemme først.

Jeg får ikke pumpen på håndsåpen til å virke

Løft den lett opp mellom to fingre og dra rundt, den trenger å dras litt etter nakken.

Pumpen til oppvasksåpe, sjampo, balsam og dusjgele virker ikke skikkelig

Du må prøve å skru den til hardere. Gi den en halv omdreining ekstra og den skal virke.

Er produktene pH-nøytrale?

pH-nøytralt er produkter rundt 7. Hos oss er det bare tøyvasken som er svakt surt til svakt alkalisk. I C bruker vi for eksempel eddik, som er surt og har en pH på rundt 3,1 for å drepe bakterier. Du finner pH-verdier for alle produkter under ingredienser på hvert produkt.

Inneholder C palmeolje?

Alt som inneholder SLES (sodium laureate sulfat: vår er et uttrekk av kokosnøtt, ikke den kjemiske varianten). Alt med SLES i seg kan ha palmeolje i seg. Det er et kombinert produkt som også kan komme fra kokosnøtt eller palme. Vi bruker bærekraftig palmeolje som er merket RSPO http://www.rspo.org/consumers/about-sustainable-palm-oil.

Det er ikke ideellt, men det beste jeg får til med mine volumer i et lite marked.

Hvor kaster jeg oppvaskkoster og børster i naturmaterialer?

Disse skal kastes i restavfall.

Hvor produseres C soaps?

Stjernesåpen er håndlaget i Paris. Alle vaskemidler, håndsåper og håndkrem er laget i England. Koster er laget i Polen, uten lakk, lim og med vegansk bust. Kluter er laget i Danmark og i Tyskland. Duftlys og vidunderkrem er laget i Frankrike.

ekspedering av ordre

Hvordan vet jeg at kjøpet mitt er gått gjennom?

Når du legger inn en bestilling hos oss vil du motta en ordrebekreftelse på mail fra oss. Vi vil behandle din ordre normalt samme dag eller dagen etter avhengig av tidspunktet for bestillingen. Vi pakker og sender ut varer hver dag fra mandag til fredag fra vårt lager i Oslo. Bestiller du i løpet av helgen vil vi behandle din ordre førstkommende mandag.

Kontroller alltid e-postadressen din nøye når du bestiller da dette er den vanligste årsaken til uteblitt ordrebekreftelse. Det kan også hende at e-postleverandøren din har et spam-filter som blokkerer for enkelte e-postmeldinger.

Hvis du ikke har mottatt ordrebekreftelse fra oss har ikke bestillingen gått igjennom. Da kan du trygt legge inn en ny ordre uten å bekymre deg for at det blir bestilt dobbelt.

Kan jeg endre/avbestille en ordre?

Ja det kan du. Hvis bestillingen din ikke er behandlet kan vi endre/avbryte ordren din. Ta kontakt med oss så raskt som mulig!

Vi kan ikke garantere at ordren kan endres eller avbestilles.

Jeg er forhandler og vil gjerne bestille varer til butikken min, hva gjør jeg?

Du kan enkelt å greit klikke på forhandler, her eller øverst i høyre hjørne av nettsiden, og registrere deg som butikk etter først å ha snakket med meg via epost [email protected] eller via sms eller telefon +47 481 56 481. Jeg registrerer deg da som forhandler i systemet og du kan handle hele kolli à 12 stk (D pack) direkte. Frakt legges til ordren i etterkant og vi er alltid konkurransedyktig på fraktpriser.

betaling

Hvilke betalingsmetoder tilbyr dere?

Du kan betale med Vipps eller Klarna (fakturaløsning). Vi tar ikke kredittkort.

levering

Når kan jeg forvente å få pakken min?

Vi vil behandle din ordre normalt samme dag / dagen etter avhengig av tidspunkt for bestillingen. Vi pakker og sender ut varer hver dag fra mandag til fredag. Bestiller du i løpet av helgen vil vi behandle din ordre førstkommende mandag.

Alle våre varer sendes med Bring.

Normal leveringstid for Posten er 1-4 virkedager avhengig av avstand.

Hvor mye koster det i frakt?

Fraktkostand varierer avhenging av produkt og pris.

For de med postnummer 8000 eller høyere tilkommer 30 kr uavhengig av antall produkter. Hvis du ønsker levering utenfor Norge så send oss en epost så fikser vi det.

Hva skjer hvis jeg ikke henter pakken min på posten?

Pakken blir liggende hos Posten i maks 14 dager. Hvis du ikke henter den i dette tidsrommet blir pakken automatisk returnert til oss. For uavhentede og ikke-betalte pakker vil du bli belastet et gebyr på kr 199,- for å dekke kostnadene vi har hatt i forbindelse med den uavhentede pakken. Uavhentede varer omfattes normalt ikke av angreretten.

Hvorfor står det ingenting på Postens sider når jeg søker på kollinummeret?

Det kan ta litt tid før kollinummer blir registrert på Postens hjemmesider. Hvis det likevel ikke fungerer etter en liten stund vennligst ta kontakt med oss.

Jeg har ikke mottatt en hentelapp eller SMS fra Posten. Hva gjør jeg?

Vi anbefaler at du søker opp pakken på Postens hjemmesider med ditt sporingsnummer som er tilsendt din e-postadresse. Hvis pakken har kommet frem kan du hente ut pakken ved å vise sporingsnummer (kollinummer) og legitimasjon. Det er ditt lokale postkontor som er ansvarlig for å sende ut hentemelding.

retur / bytte og reklamasjon

Kan jeg returnere en vare jeg har kjøpt i nettbutikken butikken?

Ja. Husk å legge med angrerettskjema. Angrerettskjema blir sendt til deg på epost sammen med pakkseddelen.

Hvor finner jeg angrerettskjema?

Angrerettskjema blir sendt til deg på epost sammen med pakkseddelen og du finner det på nettsiden vår under vilkår og angreskjema.

diverse

Jeg ønsker å bruke bildene deres

Når det gjelder tilgang til bildebank, pressemateriale eller andre henvendelser så ligger dette under presse.

Vi har bilder i tiff, jpg og frilagte produkter